tisdag..

Det är snö.. sjukt mycket snö nu.. okej, inte sjukt mycket. Men mycket jämfört med vad det var i fredags.
Och det är underbart.
När jag klev upp imorse så sa Tara direkt när jag kom ut ur mitt rum ba "karin.. du måste titta ut genom fönstret"
Jag tittar ut och får världens julkänsla i magen! Föresten. det är 24 dagar kvar innan julafton.
Hur känns det? Är ni förberedda? Inte jag, jag har knappt några julklappar klara... och vet ni vad? Jag måste åka in till dublin, men jag tänker inte begära att dom ska skjutsa mig till Enfield när vädret är såhär.
Dom vill ju inte precis köra mer än nödvändigt.

Jag undrar om taxibilarna kör ? Jag menar då kan jag ju ta tåget från enfield till stan.. det borde väl ändå vara mer säkert än att åka på vägarna? Det är dock sjukligt dyrt att ta tåget..

Äh jag är fast i jävla Longwood xD haha.

Erin gnussade precis  in sin högerhand i min hand, den är jätte kall, snuttan <3
Hon har hållit i en flaska vatten.

over 'nd out

måndag...

jag har aldrig i hela mitt liv haft en så tung söndag.. det kändes så sjukligt jobbigt att jag skulle sova och när jg vaknade så skulle jag jobba..
Men det är smällar man får ta. Det är svårt att se det här som ett jobb faktiskt. Det är faktiskt rätt omöjligt.
Den enda delen är faktiskt.. städningen, fy så jobbig den är.

Erin har föresten börjat med något dumt att hon börjar storgråta så fort vi kommer till dagiset. Och hon vill lös från barnvagnen. Jag kan inte precis göra något åt det, jag kan inte vända och gå hem, jag kan inte släppa lös henne, jag kan inte göra något åt det.
Är det någon som har något tips? det behövs i varje fall..

Min plan för kvällen är att duscha och sen sova.. eller gå på affären, duscha och sen sova..
Jag vet inte riktigt.

Flickorna sover i varje fall. Vilket är skönt. Vi har börjat köra att när dom är trött så lägger vi dom.. Men jag kände att jag var tvungen att stryka kläder idag, så jag kunde inte ha dom springande runt mig så jag gav det ett försök och TJOPP så sover dom liksom. Jag blir så glad när det blir så..

over 'nd out

söndag...

Idag är en riktig söndag. Det händer ingenting. jag vaknade 12.30 och har inte gjort något sen dess.
Jag har insett att jag borde typ vaddera toalettsitsen för den är så kall att man nästan får urinvägsinfektion av att sätta sig på den när man ska kissa.

Jag suktar sjukligt mycket efter pizza, åh fy åh fy.. så gott med pizza.

Jag har egentligen inte mycket att säga om jag ska vara ärlig..
Jag och tara sitter för övrigt i vardagsrummet och jag sitter vid datorn, hon sitter vid sin iphone. Jag klarar inte av att sitta inne i mitt rum eftersom det är så sjukligt kallt. I vardagsrummet har vi en brasa så jag håller mig här inne idag tror jag..

Det är fortfarande snö här. Igår sa dom med fasa att det nog skulle stanna en vecka. Jag är road av det faktum även fast jag vet att det är för att dom inte har dubbdäck som vi har.. men ändå. När man är van med så mycket kallare och så mycket mer snö så är det lite roande.

Nej fy tusan.. jag har faktiskt inget mer att säga..

over 'nd out

lördag...

Idag har varit en dag då det bara är så fullt upp...
Tjejernas födelsedags kalas var idag, så dagen började halv elva då tara knackar på och frågar om tårtorna som andrew tyckte jag skulle ha i mitt rum så länge. Och då var det ju självklart kört för mig, jag kunde inte somna om.
Tara tyckte jag skulle lägga mig igen men äh.
Och huxflux tyckte hon att jag allt skulle jobba idag, utan att informera mig om det innan?! Visserligen hade jag ju självklart inga andra planer än att hjälpa till.
Men när andrew säger "hon är ju ledig idag" och tara säger "nej det är hon inte, hon jobbar idag"
så blir man faktiskt lite irriterad.. jag kan inte råför det, det är så jag funkar.

Nåväl, dagen påbörjades med en kopp kaffe och dusch, sen två-tre timmars städning. Sen började folket komma, phew.
Det har varit jätte trevligt, och öldrickande för att hålla igång xD haha!
jag har ätit vårrullar och kyckling som en guuuud.
Men ändå är jag hungrig nu? Jag skulle kunna döda för en pizza, men jag har inte fått min lön än. Nåväl, jag får överleva tills imorgon.. imorgon SKA jag ha en pizza, så äre bara.

Jag fick även veta att the craft fair är nästa helg, och jag hade tänkt spendera hela nästa helg i dublin..  nåväl. Sånt man får ta antar jag..
Så på lördagen åker jag och tara in själv, och andrew stannar hemma med barnen, på söndagen åker dom in och jag stannar hemma med barnen. Känner jag mina värdföräldrar rätt så lär jag få lägga barnen också.

än en gång fick jag pikar om att jag borde bli blond igen.. Eftersom min utväxt tydligen är så ljus så  borde jag ha en vacker blond nyans.
Nåväl.. Jag jobbar på det.. Vet inte om jag bara blir blond eller om jag faktiskt låter mitt hår växa ut. Vi ser väl. Troligtvis så är mitt hår egentligen råttfärgat..

Det snöade förresten inatt. När jag vaknade var det här det första jag fick se:



Jag blev en aning glad. Och ännu gladare när jag tittade ut lite senare och det snöar! stora snöflingor. Åh lyckan var total..

over 'nd out

fredag...

det är fredag, igen. Fredagar känns alltid så lätta. Alla är på bra humör, det är slut på veckan, man får vara ledig i två dar. Allt känns bara så enkelt och lättsamt.
Ikväll blir det baka cupcakes som en tok. Eftersom vi inte kunde hitta sockerpasta i rosa eller röd karamellfärg. Så blir dom troligtvis lite annorlunda mot vad dom ska bli egentligen.
Nåväl, dom blir säkert söta ändå, det är ju jag som ska baka dom ;) hahaha.

Imorse blev det några bilder på Saorlaith, dock vet jag inte om dom blev suddiga eller inte. Hon är den enda som går att fotografera utan att hela bilden blir suddig. Hon sitter där med världens leende och säger "cheeeeeeese".
Är bilderna något att ha så lär jag väl lägga upp dom senare.

Ibland tror jag att jag är för smart för mitt eget bästa, jag har sprungit runt och letat efter Dualtach's skor hela dan igår och idag.. och vars hittar jag dom? Jo på elementet bakom gungstolen, och varför var dom där? För jag tänkte för mig själv i onsdags att "lägger jag dom här så är dom varma och mysiga och tjejerna hittar inte åt dom och vandrar iväg med dom". Men självklart glömmer jag bort det ja..
Nåväl, jag hittade dom och dom är på nu..

Erin står alltid fram vid tvn och det irriterar både mig, andrew och tara så vi håller på att bli tokiga.. och vi har möblerat om så fotöljen är närmast tvn. Den har som stått mot väggen tidigare men nu igår vred andrew på den så dom kan sitta där istället för att hänga på armstödet. Vilket betyder att alla tre ryms där..
Det verkar som att det hjälpte. Dock blir det krånligare för mig att städa, men det är det fan värt alltså. Det är obeskrivligt hur irriterande det är att gnälla på erin heeeeela dagarna.

Ah det som står på menyn idag är Fish 'n chips.. yuuumyum! 

Ah btw, andrew sätter alltid på en irisk barnkanal på mornarna.. Vilket innebär att jag ser det också.. och jag har nästan börjat fatta lite.. :o Anois betyder typ nu... fast det uttalas anish typ o.O hel wierd.. :P

nä tusan.. nu måste jag göra något vettigt..

ah vänta här nu, måste ju tipsa om filmerna jag såg igår, Easy A och Going the distance. Så roliga filmer! :P Going the distance var lite rolig just för att den passar så bra in, den handlar om två stycken som träffas i NY sex veckor innan hon ska tillbaka till San francisco typ.. och så bestämmer dom sig för att ha ett lång distansförhållande..
Easy A var om en tjej som låtsas förlora oskulden och huxflux är hon skolans slampa..
Dom var verkligen skitroliga :D det är verkligen få filmer jag skrattar rakt ut för, men dom här gav mig kramp i magen.


over 'nd out

melissa..

hon är min drog, jag kan inte sluta lyssna på henne, jag är beroende, men i slutändan får hon mig alltid att må dåligt.
Nä :D  eller faktiskt, alla hennes låtar får mig att få en konstig känsla av ångest i kroppen. Men ändå kan jag inte sluta lyssna på dom, jag gillar henne.

"jag har aldrig fått ihop modell och verklighet, jag tankar nya tankar. Men långsamt som du vet, så jag lovar ingenting, jag säger hellre förlåt. För vi ska va dom vi vill vara hellre nu än efteråt" ..


hon är fin hon den där <3


torsdag...

det är torsdag igen.. IGEN! förstår ni? torsdag.. jag fattar ingenting.
Och för en gångs skull blir jag inte stressad över det faktum att veckorna går för fort för mig.

På lördag är tjejernas födelsedagskalas, dom fyllde år förra lördagen.
Jag ska baka cupcakes åt dom.
http://www.sweetthingsbylaura.com/wp-content/uploads/2010/08/Pink-Blossom-Cupcakes-300x225.jpg
såna där. Visst är dom underbart söta?
Jag hittade dock inget vettigt recept på chokladcupcakes.. Jag minns inte vad jag använde till Dualtach's heller..
Vi ser väl vad det blir av det.

Dualtach hade föresten kommit till Tara igår morse och ba "mommy, I love you, and I love daddy, and I love Karin".. Oh.My.God. den där ungen vet hur man ska få ens hjärta att smälta fullkomligt.
Och sen säger han det vid matbordet också! "Karin, I love you".
ouwh, jag kommer inte kunna lämna dom.. Alls.
Sånt där får mig att känna "jag tror stannar längre.."

Dagiset är stängt idag pga. "heating problem" så jag har alla tre barn hemma hela dagen. Det gör inte mig något, jag menar Dualtach är trots allt bara borta tre timmar per dag. Tre timmar hit och dit, vad gör det?

Dock är jag fruktansvärt plågsamt trött idag. Jag ska på allvar lägga mig tidigt ikväll för att orka med fredagen, jag ska baka imorgon tror jag. Så jag har det klart.

Jag blir f.ö hemma hela helgen, ingen sväng till dublin, ingenting. Första helgen på många.. och det är skönt. nästa helg så blir det julshopping för 200 euro xD

vet ni en annan sak, Jag har fått en grotesk finne på läppkanten! hur ont gör inte det liksom! usch..
Det roliga är att ni skulle skratta åt den om ni såg den, för den är liten som fan.. Men ont gör den!

nä börja tvätta kanske..

over 'nd out


onsdag..

gudars, det är onsdag redan. Vilken idiot är det egentligen som har delat upp veckorna i sju dagar?
Det roliga är att ibland känns sju dagar som en evighet, och ibland känns det som ingenting alls.
Ungefär när man är och hälsar på någon, man ska vara där i en vecka, alltså sju dagar.. man får panik för man får känslan av att man inte kan göra något.
Men när man jobbar så känns sju dagar som hur länge som helst..

Jag älskar mina otroligt meningslösa tankar..

Nu är jag än en gång barnlös föresten, det känns väldigt udda.
Dualtach är på dagiset och tjejerna for precis på ett läkarbesök. Dock ska jag ner och hämta lillgrabben om fem minuter, men ändå.

Jag är sjukligt trött idag, och har huvudvärk. Jag ska lägga mig så fort jag har slutat ikväll.
Jag undrar om vi har morötter föresten? Jag tänkte göra fisk, potatis och kokade morötter + palsternacka. Och bönor självklart.
Jag är världens bästa kock... eller något. Jag orkar aldrig experimentera, förutom med spagetti bolognese. Det är roligt att experimentera med det. Eftersom det är en så groteskt tråkig maträtt i vanliga fall..
Föresten, jag vet inte om jag ens har berättat hur maten är här. DEN ÄR UNDERBAR.
Skit i dom som säger att maten suger här, det gör den verkligen inte.
Typ Irish stew, heeelt underbar. Det är.. nä fy, jag avgudar den maträtten. Jag lär tvinga ALLA hemma att tycka om den :P
och fish 'n chips, oh sweet mother, jag dog och hamnade i himmelriket en stund.

Men jag längtar efter mammas matlagning, jag längtar efter det där köttet hon gör i ugnen i någon sån där gryt-grej.. så det blir så mört så man nästan inte behöver tugga och potatis, och hennes brunsås, och ochoch... GELÉ! ooooh.. *dregglar* gud så gott...

nä nu måste jag sluta prata om mat.. jag blir ju hungrig..

over 'nd out

lite uttråkad..

egentligen borde jag påbörja städningen, men nää jag orkar tusan inte. Jag tror jag måste fixa nå kaffe så jag piggar på mig lite.
Andrew ringde lite olägligt när jag var nere och hämtade Dualtach på dagiset, det var jätte lätt att prata med honom och hålla koll på lillgrabben också.

Jag saknar flickorna nu, usch. det är så  tomt utan dom på dagarna, dock självklart rätt skönt men nej usch jag föredrar att ha mina små gullungar här helt klart.

Jag har föresten faslig hemlängtan idag. Det är sex månader kvar innan jag åker hem, jag måste ta mig för och berätta det för tara och andrew också. Att jag åker hem i maj alltså.
Men jag vill inte riktigt, jag vill inte att dom ska skaffa en ny aupair.. Det är såklart oundvikligt. Men det gör ont i hjärtat att barnen inte ens kommer att komma ihåg mig någon månad efter jag farit.. om ens så länge, jag vet då inte hur minnet hos barn fungerar..
Jag vill inte fara, men samtidigt vill jag åka hem ju.
som jag sa tidigare, jag kommer alltid vara delad.

Anna letar familjer nu.. värdfamiljer, nära dublin. Det känns bra, väldigt bra, det känns som att om hon kommer hit så kommer allt bli så fasligt mycket lättare för mig.. ego, jag vet. Men det skulle vara bra för henne, hon vill ju komma tillbaka liksom. och jag vill att hon ska komma tillbaka, helst nu på en gång.

over 'nd out

tisdag..

idag är jag själv med Dualtach också, mycket slappt om jag får säga det själv.
Tara tycker att jag borde gå och lägga mig dom där tre timmarna som han är på dagiset, men jag vet inte, jag måste duscha.
Det roliga är att förra veckan eller så så bad jag om en paus, inte högt, jag minns inte om jag skrev det på bloggen, att jag sklle gett rätt mycket för en veckas semester. Och det här var det jag fick, och det är minst lika bra, hörni.
Enbarns mamma skulle jag palla helt klart.
Men jag förstår egentligen inte, flickorna är inte jobbiga när jag har bara dom, dualtach är inte jobbig när jag harbara honom, men dom tre tillsammans! PHEEEW!
Det är inte jobbigt JOBBIGT utan det är utmattande.

Nåväl, jag fryser puppa av mig i det här huset som vanligt, och är förkyld så jag istter och hostar.
Jag har långkalsonger och tjocksockar på mig som gör att skorna är för små för mina stackars fötter..
but i love it! det är värme.

På nätterna ligger jag under två tjocka täcken och njuter om jag vaknar och svettas.

Snart ska jag ner på dagiset med unge herr Carroll, och sen blir det duschen för mig alltså. och sen sängen.. jag är sjukligt trött idag..

over 'nd out

måndag...

Idag fyller min systerdotter ett år. Inte ens hon kommer vara en bebis hela sitt liv ;o
Någonstans i min enfald ville jag att allt skulle stanna när jag for hit. Att Leah skulle stanna i växten och jag skulle inte missa något.
Men såklart det inte är så.
Det vet ju jag också, liksom. Men man får väl ha önskedrömmar.

Idag har varit en hel konstig dag för mig, tjejerna är fortfarande i Donegal med Andrew, så det är bara jag och Dualtach hemma. Jag tog ner Dualtach till dagiset själv, utan den klumpiga tvillingvagnen och det kändes så läskigt tomt när jag gick hem igen.
Dock väldigt väääldigt lättsamt.
Dom kommer hem imorgonkväll lät det som på Tara, så det blir tydligen bara vi två imorgon också.

Jag spenderade tre timmar alldeles själv mitt på dan. det kändes väldigt udda.. Det slutade med att jag började ta kort.. jag hatar självutlösare.. sprang fram och tillbaka fem tusen gånger för att få till:



men ah. Det blev väl någorlunda..

over 'nd out

söndag...

Det blev inte mycket gjort den här helgen, men skönt som attans att inte göra något alls!
Egentligen, nu ljög jag. Jag åkte faktiskt in till dublin.. Jag köpte en underbart söt sak till min lilla systerdotter som fyller ett imorgon. Dock tro't eller ej så är det inte födelsedagspresent, den har en av dom andra mostrarna redan i sin ägo, jag hoppas att hon kommer ihåg den.

Nåväl, och jag har köpt på allvar tre skor sedan jag kom hit.. min packning kommer bestå av skor och presenter till folk? yepyep.

och jag bestämde mig för att köpa tops, jag har varit i behov av det några dar sådär.. när jag står där i kassan så tappar jag fullkomligt bort vad tops heter på engelska?!
men han i kassan förstod i varje fall vad jag menade.. thank god.

over 'nd out

fredag...

fattar ni nu vad jag menar med att man inte hinner greppa tag om veckorna? Det är redan fredag.. Jag fattar ingenting alls faktiskt.

här får ni svar på kommentarer eftersom blogg.se suger och man kan inte svara på kommentarerna:
och kattis, det är inte jag som slickar på dom, det är dom som slickar på mig.. Det är mycket frustrerande att vara sjuk tre gånger på tre månader, jag som är sjuk högst en gång per år annars..

..och fanny, dom var verkligen jättefina ^^ Allt är kalas med mig, det är självklart frustrerande ibland men oftast är det bara helt underbart. Barnflicka var inte precis något jag trodde om mig själv så ;) Och tre barn trodde jag VERKLIGEN inte om mig själv. Herrejesus. Jag saknar dig massor i varje fall, puss och kram!

Jag fick precis veta att Andrews arbetskompis har valt aupair, inte anna. Men det verkar som anna har fått ny kraft att hitta en värdfamilj, vilket värmer otroligt i mitt hjärta. Med tanke på att jag längtar efter att ha henne där så sjukligt. Och sen det faktum att hon nog försöker hitta en närmre dublin (närmre än Cork åtminstonde, man kunde ju inte hamna längre bort).

Ihelgen så blir det FF :3 hahaha. Andrew åker antagligen till Donegal med flickorna, och Tara åker till Galway med Dualtach. Jag blir heeelt själv. Jag tror jag ska åka in till stan och kolla på någon bio ikväll, sen åker jag hem tidigt imorgon eller något.. Känns drygt att måsta ta taxi men vafasn.
Fan vad jag ska äta pizza från Enzo's imorgon! mmm-m-mmm. Yes sir, pizza från enzo's kommer jag sakna som en toook när jag åker hem. Det är inte alls samma sak hemma.
Jag undrar om dom kommer fråga vars jag kommer ifrån då? Jag undrar vilket roligt land jag ska säga? Jag borde säga azerbaijan eller något.. sånt där hel konstigt... (mogen som jag är så gick precis tanken "racer bajjan" genom mitt huvud '-.- skämmes)

over 'nd out

torsdag...

VAD SNACKAR JAG OM SKALDJUR! ÄR JAG DUM?!?!?!? skalbagge menade jag förstås.. hoppas ni fattade det '-.-

var tar veckorna vägen, på allvar?
Det är torsdag idag, TORSDAG! imorgon är det fredag och sen är det helg liksom..
Jag har ingen aning om vad jag ska göra i helgen.. Överväger att åka in till stan och gå på någon bio kanske?
Jag är sjukligt sugen på att gå på bio så.

Om ungefär 180 dagar lär jag bege mig hemåt. Det känns tungt att tänka att det är så få dagar ändå, jag har varit här i 90 dagar idag.. hur ska det bli när jag kommer hem?
Kommer jag få något jobb? Kommer jag och mamma bråka hela tiden eftersom vi har vant oss vid att vara ifrån varandra? Kommer jag bo kvar i övik? Kommer jag ens ha några vänner?
Nä fy, jag hatar att jag ska oroa mig så sjukligt mycket hela tiden...

jag har förövrigt börjat läsa en blogg som jag vet inte om jag ska vara upprörd eller fascinerad. Det är om en tjej som är 14 och hööööggravid. Det är fascinerande att läsa, jag gillar att läsa gravidbloggar, spelar ingen roll om det är en 14årings eller en 30årings.. jag gillar gravida människor. Det ser mysigt ut att ha den där magen.
Men 14? Jag minns själv hur jag var när jag var 14. Come on, jag är liksom 20 nu och kan knappt ens tänka mig skaffa barn inom dom närmsta 5 åren.
Visserligen när jag var 14 var det mycket annat som gjorde att jag inte passade att bli förälder, men hallå. Man är ju bara ett barn då, än hur stor man tycks sig vara.
Men jag tänker inte vara den som "klagar", tror hon sig klara detta så är det upp till henne.
Det enda jag kan tänka på är dock; hur ska hon få pengarna till det? och hur ska hon lyckas göra något av sitt liv liksom? Hon kan inte utbilda sig på ett vettigt sätt, vilket innebär inget vettigt jobb.
Äh jag fattar inte, jag fattar verkligen inte..

Vill ni veta en rolig sak föresten? Jag har fått ont i halsen IGEN

over 'nd out

onsdag...

Jag har precis gett flickorna ett bad, dom hittade ett sånt där äckligt skaldjur som nyps i badkaret, så det var en match att få på Erin kläderna igen.. eftersom hon ville leka med den hela tiden..
Nåväl, jag har fått på dom kläderna och dom leker fortfarande med det där skaldjuret.

Saorlaith bajsade i badkaret igen, jag blir så arg på henne! jag gillar då inte riktigt bajs..

Jag pratade med mamma lite på fb igår, och insåg hur mycket jag saknar henne.. jag önskar bara att dom kunde skaffa webcam snart så jag får se och prata lite med henne.
Jag tycker det är rätt orättvist. Jag vill prata med min mamma!

Tara stod beredd med en kaffekopp till mig imorse i köket, jag var sjuuuukligt trött alltså. Det var så tungt att kliva upp. Jag låg och blinkade i typ en halvtimme utan att lyckas vakna ens lite.

nåväl...skriver mer sen.

over 'nd out

tisdag...

Jag lyssnar på Michael Bublé och längtar efter den där karln där högst uppe på en kulle i en liten stad i sverige..

Idag har jag varit borta från sverige i 88 dagar. Exakt 88 dagar..

Andrew har föresten en arbetskompis som bor i Enfield (tio minuter bort) som är svensk, hon ska skaffa en ny aupair. Denna gång en svensk sådan. Andrew frågade om jag visste någon som sökte en värdfamilj.. Jag frågade anna, och kanske..
Hon skickade ett mail iallafall. Men jag ska väl antagligen inte hoppas, det är väl bäst så?
Då blir jag inte lika besviken iallafall..

over 'nd out

måndag...

Jag åkte in till Dublin igår och i förrgår, riktigt trevlig kväll. Jag och Julia gick på teater. Jag fick se mannen som spelade Professor Snape DÖÖÖÖ! Jag gillar professor snape dock. Men vafan! coolt ju. Jag älskar den mannens röst av någon anledning.
Sedan gick vi på Eddies Rocket's. Världens mysigaste... restaurang. Typ 60-tals aktigt... jag vet inte. Skit mysigt.
Sen gick vi på en super mysig pub med en trubadur som tyckte jag var "lovely" och frågade fem tusen frågor åt mig. hahaha.
Och jag drack min första "pint of Guinness".. rätt så god faktiskt. Dock var jag mätt i magen innan jag drack den, så jag fick lite ont i magen..

tog iallafall bild på den:



Den är ju så svart att det ser ut som cola med lite skum on top!

aaanywaaaays. idag är det back to work. Känns sjukligt drygt, jag skulle vilja få en vecka ledigt, men det är det här som innebär att vara vuxen! just suck it up, honey..

Jag vaknade klockan tre inatt i panik, för jag drömde att jag kollade på klockan och den var elva, så jag vaknade och kollade på klockan, den var 03.21 (fråga mig inte varför ag kommer ihåg det) och jag typ: PHEEEEW! okej, jag kan somna om.
Klockan halv sju vaknade jag av att Erin skrek som en stucken gris, när hon väl slutade började Saorlaith..
iiingen sömn för Karin, nåväl. Smällar man får ta vafan.

Ikväll blir det läggdags så tidigt som det bara går faktiskt..

jag köpte ett par nya skor på penneys igår föresten, har inte tagit mig för att ta kort på dom än dock.. Så vi ser väl när ni får se dom..
Och på något vänster har jag inga pengar kvar.. jag förstår inte hur det hände.. Eller jag tror jag har runt 1 euro.. det är dyrt att gå på teater, åka buss fram och tillbaka och taxi.. uscha.
Ooooch nu nästan förväntar jag mig min mamma gnälla över att jag FORTFARANDE inte kan hantera pengar..
Well, ärligt talat. nej det kan jag inte, men jag jobbar på det.. Jag är mer medveten om pengar.. om dess värde.

over 'nd out


fredag...

det är äntligen fredag, hörni. Fan, jag får alltid känslan av att veckorna går för snabbt för att jag ska hinna med att ens försöka greppa tag om dom.
Jag låg igår innan jag skulle sova och kollade igenom min systers resa hit, när hon var här en vecka. Och det var bilder, bilder på barnen. Och hur ska jag kunna lämna dom?
När jag känner en klump av saknad i magen när jag ser dom bilderna och då är jag i samma hus som dom?
Det är dessutom omöjligt att dra sig undan när dom är mitt jobb. Dra mig undan gör jag alltid när jag försöker hålla mig från att bli sårad.
Det värsta är att det känns som att jag kommer sörja, gråta, när jag åker härifrån. Men dom här kommer bara gå vidare, jag vet jag är fjantig. Klart jag inte vill att dom ska brista i gråt och ba "ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH FAR INTE!" men allvarligt.. den delen av mig som vill vara fjantig och vågar vara fjantig vill nästan det..
Grejen är ju den att dom har ju gett mig erbjudandet att stanna hur länge jag vill, hur lääänge jag vill.

Skulle jag inte haft fredrik hemma, och anna hemma, och vara så nära min familj så skulle jag ha stannat åtminstonde två år.
Det roliga är att jag minns hur jag tänkte "men ett år? det är ju ingenting.. två år kanske.. nej det är för lite det också.. undrar om jag får stanna längre än det?"
Och nu har det gått tre månader och jag längtar hem.. och samtidigt inte. Åh fy, ni anar inte hur galet förvirrad jag är. haha

En total sanning ska ni få i varje fall, det är skönt att vara här och växa upp, lära mig att ta hand om mig själv.
Sen att jag lär mig ta hand om barn, att jag får chansen att inse att jag faktiskt KAN bli mamma senare i livet är bara ett stort plus faktiskt.
Och ja, det är omöjligt att inte tänka på att själv bli mamma när man tar hand om barn.. så ni får ursäkta mig för det. Det är dock många år kvar innan jag ens tänker på något sånt.

Imorgon blir det iallafall teater med Julia, John Gabriel Borkman av Henrik Ibsen. Den verkar riktigt bra.
Sen blir det några pubar sådär. Känns härligt att göra något annat.

Ikväll blir det en massa jobb, egentligen inte eftersom dom lägger barnen innan dom far. Pinsamt lätt..
Och bara för att jag säger det så kommer Dualtach vara vaken hur länge som helst... och vara en pina

over 'nd out

torsdag..

DET ÄR TORSDAG! imorgon är det fredag, yesyesyes. imorgon är det fredag.
(jag är skadad, har kollat på the land before time varje dag den här veckan. Där finns det en dinousarie som säger "yesyesyeees" hela tiden...)
imorgon blir det jobb hela natten lång. Det roliga är att andrew och tara lägger barnen innan dom far, vilket innebär att jag inte har något att göra :P jag måste bara liksom hålla koll på dom.
Dom ska ut med cornelia (deras förra aupair) eftersom hon är här och hälsar på.
Nåväl jag har ju ändå inga planer imorgonkväll men ändå.

haha imorse sa andrew ba "oh i wish it was you and tara going out instead" :p Han var nog lite trött.
och guuud vad han retas för att jag är morgontrött :o Han tycker att jag ska "embrace a new morning." och så började han sjunga "It's a new day, it's a new dawn, it's a new life... for me" och tyckte att jag ska sjunga en truddelutt varje morgon. Hm, nej tack.
Ah han försökte få mig att sjunga igår också :o Gubbe! :p

åh se där, jag tittade precis ut och så  var det soooolsken, nu.. tittade jag ut och nu regnar det. Jag älskar irland <3


Jag hatar att sakna folk, föresten. Därför brukar jag faktiskt inte sakna särskilt mycket, någon alls.
Men det kanske är oundvikligt när man har varit borta i tre månader? Man saknar.
Jag går runt med en liten värkande klump i magen konstant.
Förstår ni att jag har varit här i tre månader? Tre månader är ju hur mycket som helst, jag förstår inte när det hann bli så mycket.
Det är november liksom, jag fattar ingenting.
jag har spenderat 3 månader här snart, det är typ.. 12 veckor? det är väl typ 90 dagar eller något.. jag vet inte och jag orkar inte räkna. Jag vet bara att det är massor.
Jag förstår bara inte när det hände liksom.

TRE MÅNADER OCH JAG HAR FORTFARANDE INTE VARIT UT PÅ PUBEN! vad fan är det här! xD
nåväl på lördag blir det det iallafall.. Tack och lov :P

flickorna sitter och tittar på peppa pig, och ibland hör jag dom ba "eeeeeppa pig!" dom missar alltid det där första P:et

over 'nd out


onsdag...

Jag känner att jag har bra hand med barn, jag kan ta hand om barn, jag vet hur man ska göra, hur man ska trösta, hur man ska bete sig, men jag har funderat på en sak. När är man så självsäker att man själv vill skaffa barn?
Att man är så självsäker att man vill lägga en annans liv i ens händer, för alltid?
Det är fint att skaffa barn, men jag vet inte om jag kommer att VÅGA skaffa barn, inte inom typ 10 år i varje fall. Jag vet att jag kan ta hand om dom här barnen, men ta hand om ens eget barn, resten av dens liv?
Min fråga är bara, hur vågar man liksom?

Jag är fruktansvärt trött idag, Jag har halsat 4 koppar oboy (tack gode gud för Hans) och jag vet att om jag skulle lägga mig ner med huvudet på kudden så skulle jag somna på tio sekunder ungefär. om ens det. Galet trött, i tell you, galet trött.
När Dualtach väl hade somnat igår och jag la mig ner så.. jag kommer inte ens ihåg om jag hann blunda innan jag somnade.
Jag vaknade inte ens till när Andrew och Tara kom hem, men när jag vaknade imorse så var min dörr stängd iallafall. Haha hoppas dom inte försökte prata med mig!
Jag ska lägga mig direkt efter maten idag. Så får ni inte tag på mig så är det för att jag sover.

over 'nd out

tisdag...

Tung dag idag, sjukligt tung dag.
Jag vaknade imorse och dog, jag ville verkligen inte kliva upp. Sedan klev jag upp, dagen blev lite bättre när posten kom och jag fick ett stooort paket med...


min Hans är så söt <3 när han fick höra att det inte fanns oboy här så skickade han över två big packs med oboy. gulle <3

Sedan kommer Tara hem tidigt, jag jublar. YEEY! får sluta tidigare. Trodde jag. Andrew vann tydligen nå biljetter till någon grej och jag var tvungen att lägga barnen..

så nu bråkar Dualtach och vill inte sova och jag vet inte vad jag ska göra..

over 'nd out

det kallas väl kärlek



det är väl det här som kallas kärlek? Det var nog meningen att någon av oss skulle vara kille egentligen <3
jag älskar dig, alltid. <3

måndag...kväll

Onödigt att bli orolig över att jag inte är online över en helg, må jag då tycka.
Jag måste väl inse att jag är bebisen i familjen ;P
Men trot eller ej, jag har ett liv här i irland också faktiskt.

Jag har famlat i mörker, men i dig såg jag ljuset - Gubben i lådan, Daniel Adams-Ray

Håll i mig och släpp aldrig taget
Tänk om jag faktiskt gick av - Dum av dig, Daniel Adams-Ray

Tacka vet jag svenska låtar :o

jag har egentligen ingenting att säga.. och eftersom jag vet att jag har skrivit tidigare idag så prutt på er! jag skitr i att skriva något mer..

over 'nd out
Jag har famlat i mörker, men i dig såg jag ljuset

måndag...

Hur kommer det sig att jag tycker det är skönt att vara tillbaka med barnen, att jag tycker det är skönt att kliva upp på morgonen och släpa mig ner till dagiset med Dualtach? Vad har hänt med mig? :o
Visserligen lär det väl bara vara idag det är såhär, imorgon kommer det väl vara lika tungt som det brukar vara, jag släpar mig runt huset och städar i snigeltakt.

Jag började köpa julklappar ihelgen, jag har redan köpt fem stycken :D Jag älskar hur nöjd man blir över de små sakerna man åstadkommer.

Idag är det 46 dagar kvar till jul och jag är som ett litet barn, det närmar sig med stormsteg och ikväll tror jag rakt det blir jullåtar på min mp3.
Jag ska börja spela julmusik när jag städar och ojoj, dom kommer hata julen innan jag är färdig med dom!
Jag insåg precis till min besvikelse att fem julklappar av 26.. jag döööör! hahaha xD oh god..

nejnej, jag skriver mer imorgon..

over 'nd out

fredag...

det är äntligen fredag. Gud så jag har längtat efter fredag dom senaste dagarna.
Jag åker in till dublin ikväll och lär inte sitta något vid datorn fören på söndag.
Jag ska börja köpa julklappar i helgen ;) Oh! jag insåg precis att jag faktiskt har fem till att köpa julklappar till. Så..
haha the curse of having a huge family! jag har 21 personer i sverige att köpa julklappar till. och så fem här i irland. vilket (för er som suger värre än mig på matte) är 26 personer.
Men fan det blir roligt. Jag skulle ha börjat tidigare men jag har inte kommit mig för det bara..
Det värsta är att jag vill köpa något irländskt till alla i sverige och något svenskt till dom här i irland xD vadå ska jag på ikea och shoppa loss till dom eller?
nä det funkar ju faktiskt inte. och ååh tjejerna fyller ju år snart!

jag kommer vara fattig som en kyrkråtta när jag kommer hem xD hahah. dock är jag glad över att jag inte är som andrew som har dubbelt så många syskon som jag.. Det skulle inte vara charmigt.
Men dom verkar göra så att dom drar en lapp ur en hatt och köper för typ 100 euro eller något till bara den personen. :o och så får dom köpa till sina barn och sin respektive såklart. men ja.. :o
i våran familj har vi väl försökt med allt känns det som. Men det går inte att låta bli om man går på stan och ba "WOH! den skulle så passa..(låt oss säga) mamma" och så får man inte köpa den åt henne för att nej i år ska jag bara köpa julklapp till pappa.. o.O det är inge kul!! :o
då gnäller jag hellre över att jag har 26 personer att köpa julklappar till och har kul när jag väl tar mig för och gör det :o

over 'nd out

torsdag...kväll.

Hans.. jag erkänner, jag håller med ;)

Jag tycker om att ha Dualtach hemma på dagarna, jag avgudar det barnet. Men han orsakar mig fysisk smärta faktiskt. Jag har tre stora blåmärken på ena mitt ben. Helt galet! :o
Jag har haft en väldigt väldigt VÄÄÄLDIGT trött dag idag. Har släpat mig genom huset och städat.
Jag gjorde världens starkaste fajita ever.. fy fan.

Hans är btw nog världens gulligaste. Han har skickat paket åt mig! och jag blir som ett barn på julafton när jag väntar på att det ska komma med posten! XD jag lyser upp varje gång när jag ser brevbäraren, och blir lika ledsen varje gång när hon inte kommer med paketet! jag blir tokig! :o

klockan är halv nio och jag ska fan sova nu..

over 'nd out

torsdag...

Hans, jag trodde karlar gillade toffl...or? XD
warm and cozy eller nå.. xD

jag TROR att jag träffade en annan aupair när jag skulle lämna dualtach på dagiset idag.. :o hon såg lite väl ung ut för att vara två barnsmor.. hon var väl kanske i min ålder och såg lika vilsen ut som jag kände mig :o
Det brukar vara ganska tydliga tecken på en aupair xD

skriver mer sen..

over 'nd out

onsdag...

Jag sitter här, med en klump i magen. Jag längtar efter min familj.
Jag har bara en massa längtan i min kropp. Varför kan jag inte vara som dom där som aldrig längtar hem?
Men nejdå, jag längtar efter alla. Jag längtar inte efter sverige, sverige är inte mitt land, MEN, min familj bor där, både min biologiska och min självvalda familj. Så... sverige kanske är mitt land ändå?
Men allvarligt... jag gillar irland. bättre än sverige om jag ska vara ärlig.
Men jag kan ju inte gärna immigrera alla till irland..

nåväl, allt med Dualtach går bra. Han ger mig lite attityd lite då och då, men vafasn sånt får man väl ta antar jag.

over 'nd out

Kära Martin.

Jag har faktiskt bara en sak att säga till dig för tillfället...


tisdag..

Livet är fullt upp för mig just nu. Usch så fullt upp det är.
Jag vaknade inte av väckarklockan imorse heller, det är INTE ok! jag ska fasn lägga mig klockan nio ikväll bara för att vara säker att jag tar mig upp imorgon. Jag tycker inte om när dom måste knacka på min dörr för att jag ska kliva upp.
Ska snart gå och hämta Dualtach från dagiset, jag hoppas jag får upp barnvagnen den här gången. Jag fick inte upp den imorse, och klockan var tio över när jag gav upp, slet på flickorna skor och bar Saorlaith och höll Erins hand. Tack och lov så skötte sig Dualtach och gick brevid mig.
När jag precis hade kommit hem så ringde Andrew,skrattade lite åt mig för jag hade tryckt på fel knapp!
JAG VAR TRÖTT, KEJ! haha.

Men än så länge har jag åtminstonde fått i alla frukost, gett flickorna ett bad, klätt på dom, dammsugat, hätt på tvättmaskinen, och skurat.. Jag har varit ganska produktiv med tanke på att klockan bara är halv tolv..

...jag saknar min karl, fan vad jag saknar honom. >_<

over 'nd out

måndag...

Jag fick äntligen prata med mams lite ikväll <3 åh jag längtar så jag blir galen efter henne!
jag har inte fått höra hennes röst sedan min födelsedag, det är tungt eftersom jag har hört hennes röst så gott som varje dag i tjugo år.. Men jag fick ju faktiskt inte höra hennes röst idag..
MEN! dom ska skaffa webcam, äntligen! jag längtar ihjäl mig tror jag!
Då får jag äntligen prata lite med henne! eller dom, rättare sagt.
Jag saknar ju faktiskt micke också massor.

Första dagen med dualtach har faktiskt gått jätte bra, några gånger blev jag irriterad på honom men vafan..
När han ska vara innanför tröjan på en så blir det ganska irriterande efter ett tag. Menmen, han sken upp som en solstråle när han såg mig idag när jag skulle hämta honom. Det värmde rejält i hjärtat iallafall..

oj! påtal om värdfamiljen, jag tror jag har smittat Tara. Hon har blivit super sjuk.. lite dåligt samvete får man faktiskt haha.

äh fan jag är så jävla trött.. Jag skriver mer imorgon..

over 'nd out

söndag...

Usch så fullt upp, ojoj.

Men det är faktiskt inte det jag vill prata om, det jag vill prata om hur NÖJD jag är över att inte ha värk i hela kroppen längre, och jag har bara lite rethosta kvar. MEN nu är det mensvärk istället. Haha! ska det aldrig ta slut på besvärligheter? :P
Nåväl, fan det är sånt man får ta.

Imorgon är det jobb igen, Dualtach börjar på sin nya förskola imorgon, den är precis nedanför vårat hus, vilket betyder att jag ska lämna och hämta honom varje dag. Känns... både spännande och lite halvt jobbigt. Eftersom det innebär att jag måste ändra min hela rutin.
Klockan nio måste jag ha fått på tjejerna ytterkläder och in i barnvagnen och Dualtach måste ha fått på sig kläderna, ut i kylan och trippa iväg till förskolan, lämna av honom. klockan tolv-halv ett, på med ytterkläderna på tjejerna och in i barnvagnen, ut i kylan och trippa iväg till förskolan, hämta upp honom och hem igen.
Mellan de tiderna ska jag städa.. och ge flickorna mat.
Sedan flickor i säng halv två och underhålla Dualtach..

Håll tummar att det går bra, folket! I need it!!

over 'nd out

RSS 2.0